Sportska takmičenja učenika Behram-begove medrese

{gallery}0403150{/gallery}

U prethodnom periodu, kombinovana fudbalska ekipa u čijem su sastavu bili učenici naše škole i učenici Katoličkog školskog centra Tuzla, a koju je predvodio Samir Spahić, profesor tjelesnog i zdravstvenog odgoja u Behram-begovoj medresi, učestvovala je na takmičenju „Youth Indoor Football Cup“ u organizaciji austrijske vojske u okviru EUFOR misije u BIH i Raiffeisen banke.

Takmičenje se odvijalo u grupama, podijeljeno po regijama (Tuzla, Brčko, Bratunac i Sarajevo). Nakon osvajanja prvog mjesta u tuzlanskoj regiji, koje je održano 22. januara ove godine, fudbaleri su se plasirali na završnicu takmičenja u Sarajevu, koje je održano 07. februara. Osvajanjem prvog mjesta u Sarajevu, ova kombinovana ekipa fudbalera je dobila nagradno putovanje u Beč, koje je realizirano u periodu od 20. do 22. februara.

Domaćini u Beču našim sportistima su bili, pored austrijske vojske i austrijski klub Austrija Wien, gdje su učenici posjetili stadion, upoznali se sa igračkom strukturom i sa projektima koje planira ovaj klub, te su se družili sa BH reprezentativcem Osmanom Hadžikićem.