Susreti mladih lidera obrazovnih institucija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

U Behram-begovoj medresi su, u periodu od 25 – 26. aprila tekuće godine, održani susreti mladih lidera obrazovnih institucija Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Učešće je uzelo ukupno 4 medrese: Behram-begova medresa, Elči Ibrahim-pašina medresa, Medresa Osman-ef Redžović, Gazi Husrev-begova medresa te Prva Bošnjačka gimnazija iz Sarajeva. Ukupno je bilo 30 učesnika. Susreti mladih lidera su organizovani na inicijativu svih medresa Islamske zajednice. Edukatori i teme radionica su: Mr. Midhat Čaušević – „Odlike lidera i liderstva“, Mr. Bekir Šabić – „Osnova liderstva“, „Uloga razmišljanja u razvoju kreativnosti“, te dr. Nermin Lapandić – „Kako postati uspješan lider“.

Susreta je otvorio direktor Behram-begove medrese, mr. Ahmed ef. Hatunić koji je prigodnim obraćanjem istakao da su upravo učesnici ovih susreta budućnost ovog društva i države te da kao takvi trebaju već preuzimati odgovorne pozicije u svom okruženju. Svi učesnici susreta su certificirani. Jedan od zaključaka jeste da se ovakvi i slični susreti trebaju i češće organizovati kako bi se učenici i učenice koji izražavaju afinitete na polju liderstva više povezivali i formirali zajedničke projekte.

lideri apr 181