Tariku Sinanoviću proučena hafiska dova

Hafiska dova Tariku Sinanoviću, učeniku četvrtog razreda Behram-begove medrese, proučena je u četvrtak 8.12.2022. godine u džamiji Behram-begove medrese.

On je 91. hafiz Behram-begove medrese. Hifz je polagao pred Komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u periodu od 7. do 21. 10. 2022. godine.  Njegov muhafiz je Nedžad Vehabović, profesor u Behram-begovoj medresi.

Hafiskoj dovi su prisustvovali muftija tuzlanski Vahid-ef.Fazlović, koji je bio izaslanik reis-ul uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić, koordinator za hifz u Upravi za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini hafiz Muriz Mešić, porodica i prijatelji mladog hafiza, veliki broj hafiza, profesori i učenici.

Diplomu hafiza Kur`ana Časnog Tariku Sinanoviću je uručio muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Tarik Sinanović, sin Damira i Ivane, rođen je 2.12.2004. godine u Tuzli. Osnovnu školu je završio u Tuzli, kao odličan učenik. Behram-begovu medresu je upisao 2019. godine, a hifz počinje učiti u drugom razredu Medrese. Uz sve obaveze oko učenja hifza Tarik je cijelo vrijeme bio superodličan učenik.