Treće mjesto za medresine sportašice

 

U periodu od 21-23.10.2022. godine održani su VI sportski susreti učenica srednjoškolskih obrazovnih ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Takmičilo se u nekoliko disciplina: atletici, odbojci, stonom tenisu i šahu. Behram-begova medresa je ponovila uspjeh sa zadnjih sportskih susreta i zauzela je treće mjesto.

Naše sportašice su zauzele prvo mjesto na takmičenjima u atletici i stonom tenisu. Na takmičenju u atletici briljirala je Merima Mehmedović koja je osvojila prvo mjesto u trčanju na 200 metara i drugo mjesto u trčanju na 100 metara. Prvo mjesto u takmičenju u stonom tenisu osvojila je Rejhana Ahmeljić. U takmičenju u odbojci naša ekipa zauzela je četvrto mjesto.

Prvak sportskih susreta je Elči Ibrahim-pašina medresa iz Travnika, drugo mjesto zauzela je Prva bošnjačka gimnazija iz Sarajeva i treće mjesto osvojila je ekipa Behram-begove medrese.

Za najuspješniju takmičarku ovih susreta proglašena je Merima Mehmedović , učenica drugog razreda Behram-begove medrese.

Na takmičenju su učestvovale Gazi Husrev-begova medresa iz Sarajeva, Medresa Mehmed Fatih iz Podgorice, Elči Ibrahim-pašina medresa iz Travnika, Karađoz-begova medresa iz Mostara, Medresa Reis Ibrahim-ef. Maglajlića iz Banje Luke, Medresa Reis Džemaludin-ef. Čaušević iz Cazina, Medresa Osman-ef. Redžović iz Velikog Čajnog, Prva bošnjačka gimnazija iz Sarajeva i Behram-begova medresa.

Domaći ovogodišnjih susreta bila je Medresa Osman-ef. Redžović iz Velikog Čajnog kod Visokog.