Tuzlanski srednjoškolci na radionici o Poslaniku

 

 

Povodom rođenja posljednjeg Božijeg poslanika Muhammeda a.s. u Behram-begovoj medresi u utorak 25.10.2022. godine održana je učenička radionica. Ove godine učenici su pisali esej o poslaniku Muhammedu a.s. i radili su test, a pitanja su se odnosila na njegov život.

Prvo mjesto u testiranju osvojili su učenici Hemijske škole, drugo mjesto zauzela je Elektrotehnička škola i treće mjesto su osvojili učenici Srednje muzičke škole Čestmir Mirko Dušek iz Tuzle.

U pisanju eseja najbolja je bila Pašić Belma iz Hemijske škole, drugo mjesto zauzela je Ajla Fazlić učenica Gimnazije Meša Selimović i treće mjesto osvojila je Emina Mandžukić iz Elektro-tehničke škole iz Tuzle.

Ovo je tradicionalna sedma radionica, a učestvovalo je deset srednjih škola sa područja Grada Tuzle: Gimnazija Meša Selimović, Gimnazija Ismet Mujezinović, Opća Gimnazija Katolički školski centar Sveti Franjo u Tuzli, Elektrotehnička škola, Ekonomsko-trgovinska škola, Hemijska škola, Građevinsko-geodetska škola, Srednja muzička škola, Medicinska škola i Behram-begova medresa.