U Medresi održan prvi Sajam fakulteta

{gallery}0804150{/gallery}

U utorak 7. aprila ove godine u Behram-begovoj medresi je održan prvi Sajam fakulteta.

Cilj ove manifestacije je bio omogućiti učenicima da se informiraju o mogućnostima upisa i studiranja koje nude fakulteti u BiH. Istovremeno je ponuđena i mogućnost fakultetima da predstave učenicima Medrese svoje studijske programe, programe stipendiranja i druge mogućnosti, važne učenicima u odabiru budućeg školovanja i zanimanja.

Na Sajam se prijavilo 6 fakulteta: Filozofski fakultet Univerziteta u Tuzli (odsjeci za engleski i njemački jezik), Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu, Američki Univerzitet u BiH (AUBiH), Univerzitet Sarajevska škola nauke i tehnologije (SSST) i Internacionalna poslovno-informaciona akademija Tuzla.

Sajam su obišli učenici završnog razreda Medrese, ali su i učenici nižih razreda obišli štandove i informisali se, jer je informacija o studiranju važna i kod odabira izborne nastave.

Gosti Sajma, predstavnici pobrojanih fakulteta, izrazili su svoje zadovoljstvo ovakvim vidom saradnje. Namjera organizatora je da ovakav vid profesionalne orijentacije učenika Medrese postane sastavni dio aktivnosti i u narednim školskim godinama.