Uspješno završena nastavna godina u Medresi

U četvrtak 4. juna ove godine uspješno je završena još jedna nastavna godina u Behram-begovoj medresi. Bila je ovo školska godina u kojoj smo ispratili najbrojniju generaciju maturanata od ponovnog rada Medrese.

Ova godina će ostati upamćena i po mnogim uspjesima na takmičenjima koje su ostvarili naši učenici, od kojih izdvajamo prvo mjesto učenika Šečić Adisa na takmičenju iz arapskog jezika, dva treća mjesta na takmičenju medresa iz engleskog jezika kao i treće mjesto učenika Bajramović Ahmeda na kantonalnom takmičenju iz engleskog jezika. Dalje, tu su još i 3. mjesto iz bosanskog jezika, 2. mjesto na kantonalnom takmičenju iz fizike, 2. i 3. mjesto na Regionalnom takmičenju iz Spelling Bee natjecanja i plasman na Državno takmičenje, 3. mjesto na Državnom debatnom takmičenju itd.

Također, ostaće upamćena i po promovisanju tri učenice u zvanje hafiza časnog Kur’ana: Amine Orlović, Behije Spahić i Senade Čačković.

Naši sportisti su učestvovali na raznim takmičenjima i osvajali značajna mjesta, od kojih izdvajamo prvo mjesto na 16. Sportskim susretima srednjoškolskih institucija IZ, te učešće na Državnom prvenstvu u atletici, gdje je naš učenik Zulić Ahmed proglašen najboljim takmičarem prvenstva.

Nastavničko vijeće čestita učenicima na postignutim rezultatima, a posebno učenicima koji su nastavnu godinu završili odličnim  uspjehom i primjernim vladanjem, s nadom da se rezultati u sljedećoj školskoj godini potvrde i poboljšaju.