Vrijedna posjeta predstavnika istanbulskih obrazovnih institucija

{gallery}2405170{/gallery}

U periodu od 20.5.. do 23.5.2017. godine u posjeti Behram-begovoj medresi bili su predstavnici istanbulskih obrazovnih institucija i pobratimske medrese iz Istanbula, Aziz Bajraktar medrese. Delegaciju su činili Hüseyin Aydoğdu, Direktor odjela za obrazovanje istanbulske općine Sanđak Tepe, te njegov pomoćnik Osman Afacan, zatim, direktor Aziz Bajraktar medrese Sami Sari, pomoćnik direktora Mustafa Yilmaz, te profesori engleskog jezika i kiraeta. Zajedno s ovom delegacijom, u posjetu Medresi i njenim učenicima je došlo i dvadesetak učenika Aziz Bajraktar medrese.

Ova trodnevna posjeta iskorištena je za učvršćivanje saradnje koju Behram-begova medresa ima s medresom Aziz Bajraktar, kao i s predstavnicima obazovanja istanbulske općine Sanđak Tepe. Najavljeni su novi projekti podrške i saradnje, prije svega na razmjeni iskustava kroz međusobne posjete nastavničkog osoblja i učenika, ali i podrške u raznim segmentima unapređenja odgojno-obrazovnog procesa naše škole.

Gosti iz Turske su ovom prilikom posjetili Memorijalni Centar Potočari, potom Srebrenicu, Bratunac, mezarje Veljaci, a također je organizovana posjeta Gradačcu i Šamcu. Prisustvovali su i Večeri Kur’ana, predramazanskom programu, kojeg su organizirali i izveli naši učenici i učenice. Na odlasku u Sarajevu su posjetili mezarje Kovači.

Ovu značajnu delegaciju su ugostili i bili domaćini tokom posjete direktor Medrese Ahmed Hatunić s pomoćnicima za nastavu i učenički dom Mensurom Husićem i Mehmedalijom Čandićem, pedagog Fuad Imširović, profesor arapskog jezika Kemal Jusufović, odgajatelj Ramiz Nurikić a u ulozi prevodioca je bio profesor Admir Muratović.