Završena nastavna 2021/2022. godina

Nastava za školsku 2021/22. godinu završena je u srijedu 22.6.2022. godine. Učenici prvog, drugog i trećeg razreda su otišli na zasluženi ljetni raspust. Ova školska godina je za našu školu bila izuzetno uspješna. Naši učenici su na raznim takmičenjima pokazali veliki entuzijazam, te su našu školu predstavljali na najbolji način.

U ovoj školskoj godini imali smo četiri hafiske dove. Bili smo kantonalni prvaci iz biologije, kantonalni viceprvaci iz geografije, kantonalni prvaci iz informatike, kantonalni i federalni šampioni iz fizike.

Učenik prvog razreda Muhamed Numanović se plasirao na međunarodnu olimpijadu iz fizike.

Bili smo prvaci na kantonalnom takmičenju iz historije, kantonalni viceprvaci iz hemije, a četiri kandidata su se plasirala na federalno takmičenje iz matematike. Naši predstavnici su osvojili pet nagrada iz engleskog jezika na kantonalnom takmičenju.

Na međumedresanskim takmičenjima smo osvojili prvo mjesto iz engleskog jezika, prvo mjesto iz arapskog jezika, i prvo mjesto iz bosanskog jezika. A na takmičenju iz Sire osvojili smo drugo mjesto.

Također je ovo bila izuzetna godina za naše sportiste. Oni su kantonalni prvaci u atletici, kantonalni viceprvaci u košarci. Osvojili su drugo mjesto na gradskom takmičenju iz košarke i treće mjesto na gradskom takmičenju u odbojci. Također su kantonalni prvaci u malom nogometu.

Članovi dramske sekcije su izveli dramu Hasanaginica u više bosanskohercegovačkih gradova. A članovi novinarske sekcije uspjeli su da organizuju izlazak četiri broja školskog lista Misak.

Učenici naše škole se ponovo vraćaju u školske klupe u septembru.