Zulejhi Omerbašić proučena hafiska dova

{gallery}1703220{/gallery}

U srijedu, 16. marta 2022. godine, proučena je hafiska dova Zulejhi Omerbašić, učenici četvrtog razreda Behram-begove medrese. Zulejha Omerbašić je 86. hafiz naše škole. Posljednje ajete je proučila pred Komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u periodu od 30. januara do 13. februara 2022. godine. Muhaffiz joj je bio hafiz Abdullah Kapo, a hifz je počela učiti u prvom razredu.

Dovi su prisustvovali muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, direktor Behram-begove medrese u Tuzli Ahmed-ef. Hatunić, direktor Karađoz-begove medrese hafiz Aid Tulek,docent na Fakultetu islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu dr. Kenan Musić, rukovodilac za srednjoškolsko obrazovanje u Upravi za nauku i obrazovanje Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Seid Eminović, potpredsjednik Sabora islamske zajednice dr. sc. Mirza Šabić, te mnogobrojni hafizi, glavni imami, imami,profesori, rodbina, prijatelji.

Gostima su se prigodnim riječima obratili muftija tuzlanski Vahid Fazlović i hafiz Aid-ef. Tulek. Diplomu u ime Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini hafizi Zulejhi Omerbašić je uručio hafiz Aid Tulek.

Zulejha Omerbašić je iz Lukavca, od majke Emine i oca Nermina. Učenica je četvrtog razreda i uz obaveze koje zahtijeva učenje hifza ona je i odlična učenica.