Abdullah Halilović novi hafiz

{gallery}2802170{/gallery}

Hafiska dova Abdullahu Haliloviću, 52. hafizu Behram-begove medrese u periodu njezinog obnovljenog rada, proučena je 23. februara ove godine u džamiji Behram-begove medrese.

 Promociji mladog hafiza su prisustvovali izaslanik Reisul-uleme Hamed-ef. Efendić, direktor Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ-e u BiH, muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, direktor Behram-begove medrese Ahmed-ef. Hatunić, direktor Fondacije za hifz u BiH dr. Džemal Muslih, direktor Fonda Bošnjaci Šahin Kerla, muderisi, hafizi, imami, rodbina i prijatelji mladog hafiza.

Abdullah Halilović, sin Muhidina i Hajrije, učenik je 2. razreda Behram-begove medrese i 52. hafiz ove škole. Osnovnu školu do 5. razreda pohađao je u Jordanu. Nakon povratka u Bosnu i Hercegvonu i završetka osnovne škole upisao se u Behram-begovu medresu u Tuzli.

Direktor Hatunić je kazao kako u kompleksu Medrese svakodnevno djeluje 11 hafiza. Među profesorima je 5 hafiza, 2 profesorice su hafize i trenutno 4 učenika Medrese nose časnu titulu hafiza.

Muftija Fazlović je čestitao mladom hafizu, njegovom muhafizu i porodici, te istakao kako je važno da u našoj zemlji imamo porodice i škole Kur’ana.

Kao učenik osnovne škole, hafiz Abdullah Halilović je hifz učio pred svojom majkom, a nakon upisa u Medresu pred hafizom Nedžadom Vehabovićem.

Hifz je položio pred komisijom za hifz Rijaseta IZ-e u BiH u periodu 16-30.1.2017. god.

Diplomu hafiza Kur’ana Časnog mladom Abdullahu Haliloviću uručio je izaslanik Reisul-uleme. Nagradu i priznanje ,,Fonda ,,Bošnjaci” iz Sarajeva uručio je direktor Šahin Kerla. Efendić je u svome obraćanju istakao važnost učenja hifza i važnost nastojanja da se živi po propisima i uputama Kur’ana.