Azur Čeliković najvolonter Behram-begove medrese

U petak 11.11.2022. godine najvrednijim volonterima dodijeljeni su certifikati. Direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić  prisustvovao je svečanosti dodjele i uručio je certifikate.

 Za najvolontera Behram-begove medrese proglašen je učenik četvrtog razreda Azur Čeliković, drugo mjesto zauzela je učenica trećeg razreda Sara Dizdarević i treće mjesto dijele Amela Tokić i Azur Muratović, također učenici trećeg razreda. I ostalim volonterima koji su u prethodnom periodu pokazali dosljednost uručeni su certifikati.

Direktor Hatunić u svom obraćanju pohvalio je rad ove sekcije koja godinama obavlja veliki broj aktivnosti u našem gradu. Istakao je važnost volontiranja u našoj zajednici i pohvalio je članove za nesebičnost koju su pokazali pomažući slabije.

Zahvaljujući  volonterima Behram-begove medrese i njihovom angažmanu naša škola godinama ima uspješnu saradnju sa Zavodom za odgoj i obrazovanje osoba sa poteškoćama u razvoju i Specijalnom bibliotekom Behram-beg.

Od ove školske godine volonterska sekcija proširuje svoje aktivnosti  i razvija saradnju sa narodnom kuhinjom Imaret u Tuzli i nakon kraće pauze obnavlja saradnju sa predškolskom ustanovom Aladin. Volontersku sekciju ove školske godine vodi profesorica u našoj školi Mersa Šabanović Ibišević.