Behram-begova medresa prva na takmičenju iz engleskog jezika

 

Takmičenje iz engleskog jezika za učenike četvrtog razreda medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini održano je u ponedjeljak 7.11.2022. godine u Karađoz-begovoj medresi u Mostaru. Behram-begovu medresu predstavljali su Mehmedalija Bikić, Emina Jahić i Bakir Baković, a mentor takmičarima bio je profesor engleskog jezika u našoj školi mr. Asmir Dorić. 

U pojedinačnom plasmanu naši učenici ostvarili su izvanredan rezultat. 

Mehmedalija Bikić osvojio je prvo mjesto, a Emina Jahić zauzela je treće mjesto. Zahvaljujući dobrom plasmanu našeg trećeg takmičara Bakira Bakovića, Behram-begova medresa zauzela je i ubjedljivo prvo mjesto u ekipnom plasmanu. Drugo mjesto zauzela je medresa Reis Džemaludin-ef. Čaušević iz Cazina, a treće mjesto dijele Elči Ibrahim-pašina medresa iz Travnika i Gazi Husrev-begova medresa iz Sarajeva.

Takmičile su se sljedeće medrese: Medresa Reis Džemaludin ef. Čaušević iz Cazina, Elči Ibrahim-pašina medresa iz Travnika, Gazi Husrev-begova medresa iz Sarajeva, Karađoz-begova medresa iz Mostara, Medresa Osman-ef. Redžović iz Visokog, Medresa Reis Ibrahim-ef. Maglajlić iz Banja Luke, Medresa Mehmed Fatih iz Podgorice i Behram-begova medresa iz Tuzle.

Organizator takmičenja je Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.