Behram-begova medresa pobjednik XIX sportskih susreta

Proglašenjem pobjednika i svečanim zatvaranjem, u Behram-begovoj medresi su završeni XIX sportski susreti medresa i gimnazija Islamske zajednice u BiH.  U nedjelju 15. oktobra pobjednički pehar i veliki bajrak ponijela je ekipa Behram-begove medrese.

Ekipe iz bosanskih medresa i Prve bošnjačke gimnazije takmičile su se u disciplinama mali nogomet, košarka, atletika, stoni tenis i šah. Bilo je to na sportskim terenima u Behram-begovoj medresi, na stadionu Tušanj i u Univerzitetskoj sportskoj dvorani u Tuzli.

Sveukupni pobjednik ovogodišnjih sportskih susreta je Behram-begova medresa, čije su ekipe osvojile ukupno 126 bodova. Drugo mjesto, sa 75,3 bodova, pripalo je ekipi Medrese Osman-ef. Redžović iz Visokog, a treće ekipi Gazi Husrev-begove medrese iz Sarajeva, s osvojenih 72 boda.

Ekipe Behram-begove medrese su bile najuspješnije u malom nogometu i u košarci i zauzele prvo mjesto.

U atletskoj disciplini trčanje na 800 m najbrži je bio učenik ove škole Eldar Delić. Prvo mjesto su osvojili i Abdulah Suljić u bacanju kugle i Smajo Ibrahimović u skoku udalj.

Viceprvaci su bili Hajrudin Vejzović u disciplini trčanje na 100 m i Smajo Ibrahimović na 200 m. Medresa je zauzela i 2. mjesto u ekipnom plasmanu u atletici.

Učenik ove škole Izet Jahić zauzeo je drugo mjesto u šahu.

Ekipi Behram-begove medrese je ovo osma kruna zaredom na ovim sportskim susretima. Koliko je do sada bilo sportskih uspjeha ne sjeća se ni Samir Spahić, profesor Tjelesnog i zdravstvenog odgoja u Behram-begovoj medresi i čovjek koji je najzaslužniji za sjajne rezultate koje postižu učenici ove škole.

ssusreti 170