Izvedena maturska akademija 345. generacije

Svečanom maturskom akademijom, koja je održana u petak 28. maja 2021. godine, školovanje u Behram-begovoj medresi završila je 345. generacija maturanata.

Njen program su pripremili i izveli učenici i učenice Behram-begove medrese, bez prisustva publike, s direktnim prenosom na zvaničnoj FB stranici Medrese. U najsvečanijem dijelu programa razrednici su još jednom prozvali svoje učenike.

Direktor Medrese dr. Ahmed Hatunić izrazio je nadu da je ova generacija, krećući se prema životnim putevima koji su duži, širi i kompleksniji od bilo kakvog obrazovanja i naučnih teorija koje se izučavaju, postigli dovoljno moralnih i ljudskih vrlina, znanja i radnih navika da budu dostojni reprezenti svoje škole, naroda i domovine Bosne i Hercegovine ondje gdje se budu nalazili i djelovali.

Muftija Fazlović je maturantima, njihovim rodteljima, upravi i profesorima Medrese prenio čestitke reisul-uleme Husein-ef. Kavazovića. Istakao je da su ovi učenici naš ponos.

„U ovoj prilici, želim da se sjetimo svih naših maturanata, djece koja pohađaju naše škole, fakultete. Oni su naša bolja budućnost, ako Bog da,“ kazao je muftija Fazlović.

Maturantima je čestitke povodom završetak školovanja u Behram-begovoj medresi uputio ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Elvis Baraković, te im je poželio mnogo uspjeha u životu i daljem školovanju.