Behram-begova medresa šampion sportskih susreta

U periodu od 26-28. aprila 2024. godine održani su XXIII sportski susreti srednjoškolskih obrazovnih ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Takmičilo se u nekoliko disciplina: u košarci, futsalu, atletici, bacanju kugle, skoku udalj, stonom tenisu, šahu i plivanju.

Behram-begova medresa je ponovo ubjedljivo osvojila prvo mjesto i zadržala pobjednički bajrak.

U atletici su naši takmičari ubjedljivo zauzeli prvo mjesto. Rijad Muratović u disciplinama trčanje na 100 i 200 metara osvojio je prvo mjesto. U disciplini trčanje na 800 metara prvo mjesto je zauzeo Armin Smajlović. Prvo mjesto u štafeti 4×100 metara su osvojili Rijad Muratović, Hujdur Muhamed, Selver Pašić i Nurdin Jakubović.

Prvo mjesto u takmičenju iz stonog tenisa osvojio je Ago Imširović. U disciplini skok udalj drugo mjesto je zauzeo Adnan Džibrić. Treće mjesto u disciplini bacanje kugle osvojio je Tarik Šehić .

U šahu je naš učenik Ahmet Hrvić zauzeo treće mjesto.

Naši košarkaši su ubjedljivo zauzeli prvo mjesto iz košarke i nisu upisali niti jedan poraz. Cijelo vrijeme su ubjedljivo dominirali na parketu odbranivši zlatnu medalju.

U plivanju na pedeset metara naš učenik Selver Pašić osvojio je drugo mjesto.

Najbolji sportista susreta je naš učenik Rijad Muratović koji je osvojio tri zlatne medalje.

Mentor i velika podrška učenicima je bio profesor tjelesnog odgoja u našoj školi Samir Spahić. Ovaj izuzetan uspjeh rezultat je višemjesečnih priprema, treninga i zalaganja naših sportista i profesora.

Ubjedljivo najviše bodova osvojila je Behram-begova medresa i proglašena je pobjednikom ovih susreta. Drugo mjesto zauzela je Karađoz-begova medresa iz Mostara i treće mjesto Prva bošnjačka gimnazija iz Sarajeva.

Na sportskim susretima učestvovalo je sedam medresa i jedna gimnazija: Gazi Husrev-begova medresa iz Sarajeva, Karađoz-begova medresa iz Mostara, Elči Ibrahim-pašina medresa iz Travnika, Medresa Reis Džemaludin-ef. Čaušević iz Cazina, Medresa Osman-ef. Redžović iz Velikog Čajnog, Medresa Reis Ibrahim-ef. Maglajlić iz Banja Luke, Behram-begova medresa iz Tuzle i Prva bošnjačka gimnazija iz Sarajeva.

Domaćin ovogodišnjih sportskih susreta bila je Medresa Džemaludin-ef. Čaušević iz Cazina.