Blagdani kao inspiracija: održani Dani porodičnih vrijednosti

U četvrtak 29. marta ove godine u Bosanskom kulturnom centru TK održana je 13. po redu manifestacija Dani porodičnih vrijednosti.

U prepunoj sali BKC-a, učenici Medrese su učili odlomke iz Kurana, ilahije, čitali su recitacije, pjevali sevdalinke, a učestvovali su i članovi dramske sekcije. Prikazan je i film o volonterima Medrese i njihovim posjetama Zavodu za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama, dnevnom centru Koraci nade, kao i dječijem vrtiću Aladin.

Također je, u saradnji s Pedagoškim zavodom TK, raspisan i konkurs za najbolje literarne radove za osnovne i srednje škole i poseban konkurs za učenike Medrese. Prvoplasiranim su uručene i novčane nagrade na manifestaciji.

Programu su prisustvovali i visoki zvaničnici Islamske zajednice u BiH: muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, direktor Medrese Ahmed Hatunić, Seid Eminović, iz Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ u BiH, Safija Malkić iz Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ-e u BiH… Također je prisustvovao veliki broj aktivistkinja iz raznih udruženja s područja Muftiluka tuzlanskog, pa i šire.

Ovo je prvi put da su se Dani porodičnih vrijednosti održali u Bosanskom kulturnom centru. Tema ovogodišnjeg programa bili su blagdani, a cjelokupan program je posvećen majkama kao i prijateljicama naše škole.