Dani porodičnih vrijednosti

U Behram-begovoj medresi je u četvrtak 25.aprila održana manifestacija Dani porodičnih vrijednosti. Program je bio raznovrstan i izveden je pred velikim brojem gošći, majki, učenica i učenika, prijatelja naše škole. Program se sastojao od učenja Kur`ana, čitanja odabranih hadisa, recitacija, ilahija, obraćanja direktora Behram-begove medrese dr. Ahmeda Hatunića, obraćanja dr. Seada Seljubca, te gostovanja poznatih najista hafiza Mirsada Mrahorovića i gosta iz Turske Serhata Ungera.

Na programu su proglašeni i pobjednici literarnog konkursa, koje je Medresa raspisala u saradnji sa Pedagoškim zavodom. Tema za osnovne škole je bila Majka-saksija lijepih riječi, a tema za srednje škole bila je Oči su slijepe, treba gledati srcem. Za Medresu je raspisan poseban konkurs, a tema je bila Ostani uspravan, kako ćeš pognute glave ispod zvijezda. Prvo mjesto osvojila je Medina Hatunić, drugo mjesto je zauzela Amina Alibašić i treće mjesto osvojila je Fatima Muminović.

Ova manifestacija se organizuje sedamnaesti put, a tema je bila bereket. Pokušalo se kroz probrane ajete, hadise, i recitacije podsjetiti na razumijevanje bereketa kod naših starijih i na koji način se berićet danas može shvatiti.