Evlad u posjeti Behram-begovoj medresi

U srijedu 21.3.2018. godine Medresu je posjetio Enver Tursunović, direktor predškolske ustanove Evlad iz Brčkog, sa saradnicima. Delegaciju je primio Ahmed Hatunić, direktor Behram-begove medrese, sa svojim pomoćnicima. Na početku susreta on je uputio riječi dobrodošlice, te goste upoznao s historijatom ove ustanove, kao i s nastavni planom i programom.

O dosadašnjim realizovanim aktivnostim i i budućim planovima predškolske ustanove Evlad prisutne je upoznao direktor Enver Tursunović, stavljajući akcenat na planove vezane za budućnost i proširenje sadašnjeg kapaciteta obdaništa i izgradnju još jednog objekta u ruralnom dijelu općine Brčko. Također se osvrnuo na probleme sa kojima se susreću, te mogućnost povezivanja ovakvih obdaništa i bolju međusobnu saradnju.

Predškolska ustanova Evlad osnovana je 2012. godine i prvo je obdanište u historiji Islamske zajednice u BiH, čiji je ona osnivač, na brčanskom poručju. Smješteno je u prostorijama mekteba ibtidaije Medžlisa Islamske zajednice Brčko. Nudi mogućnost cjelodnevnog smještaja za djecu predškolskog uzrasta, kao i produženi boravak za školarce. Karakteristično je da u ovo obdanište dolaze djeca i iz udaljenijih ruralnih mjesta.