Fadil Umihanić osvojio zlato na Yaleu

U protekloj sedmici je direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić ugostio Fadila Umihanića, učenika prvog razreda naše škole.

Fadil Umihanić je najtrofejniji  učenik naše škole. Posljednje medalje je osvojio na World Scholar´s Cup završnom takmičenju, koje je održano u novembru ove godine na Yale univerzitetu u Sjedinjenim Američkim Državama. Riječ je prestižnom svjetskom takmičenju koje obuhvata 40 zemalja svijeta i ujedinjuje mlade učenike koji se nadmeću u općem znanju iz nekoliko kategorija. Na takmičenju je osvojio dvije zlatne i 4 srebrne medalje.

Takmičenje koje je prethodilo ovom održano je u julu i augustu u Hanoju, Vijetnam, gdje je on osvojio nekoliko medalja.

Svi ovi i prethodni uspjesi bili su povod da ovog učenika ugosti direktor Medrese Ahmed Hatunić. Bila je to prilika da se mladi učenik podstakne za dalji uspješan rad kroz razna interesna polja znanja i nauke, između ostalog, i isticanjem podrške koju će mu škola pružiti tokom daljih ostvarenja. Direktor je istakao da je vrlo značajno za Medresu da ima ovako vrijednog i talentiranog učenika, te da je naš zajednički cilj da se svi učenici razvijaju u punini svojih mogućnosti.