Učenici generacije na maturalnom danu s Reisul-ulemom

Maturalni dan učenika generacije medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i dviju gimnazija održan je u Sarajevu 16.6.2021. godine.

Poruku učenika generacije je uputio Ismail Brkić, maturant Behram-begove medrese, koji je u ime ostalih učenika govorio o dojmovima koje je stekao tokom školovanja i o imperativima predstavljenim pred osobu koja se odluči za put sticanja znanja.

Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein Kavazović između ostalog je rekao: Do sada su uglavnom drugi donosili odluke u vaše ime, od sada ćete ih vi donositi, jer ste sada kadri da donosite životne odluke. Maturantima je uputio riječi ohrabrenja podsjetivši ih na važne elemente o kojima treba voditi računa prilikom izbora budućeg zanimanja. Osluhnite i svoj um i svoje srce. Opredijelite se za ono što volite i za šta mislite da će vam koristiti u životu. Nema dobrih i loših zanimanja. Sve što koristi životu, a Bog dragi voli, to dolazi u obzir.

Reisul-ulema je maturantima uručio diplome i prigodne poklone.

Na ovoj svečanosti riječi dobrodošlice uputio je i Seid Eminović,predstavnik Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Učenici generacije Behram-begove medrese u 345. generaciji su Ismail Brkić i Selma Džafić.

Programu su prisustvovali direktori medresa i gimnazija, učenici i učenice generacije i njihovi razrednici i odgajatelji.