Kamp prijateljstva, druženja i upoznavanja

Medresa Osman-ef. Redžović iz Velikog Čajna bila je domaćin šestodnevnog interetničkog ljetnog kampa pod nazivom Ujedinjeni u različitosti, koji je održan u periodu od 23. do 28. augusta 2019. godine. Kamp su organizovali Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu.

Ovogodišnji kamp je okupio 80 polaznika Access programa iz Medrese Osman-ef. Redžović iz Velikog Čajna, Elči Ibrahim-pašine medrese iz Travnika, Mješovite srednje škole iz Busovače, Srednje škole Busovača iz Busovače i Behram-begove medrese iz Tuzle.

Osim prilike da usavršavaju govorni i pisani engleski jezik, polaznici Access kampa imali su priliku učiti o kulturi, običajima i narodima Sjedinjenih Američkih Država,međusobno se upoznavati i družiti, ostvariti nova prijateljstva i razvijati neophodne akademske i praktične vještine.

Na svečanosti povodom završetka ovog kampa, pored domaćina i učesnika prisustvovali su Holly Zardus, ataše za kulturu i obrazovanje Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu, Mirza Ganić premijer Zeničko-dobojskog kantona, Seid Eminović u ime Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i koordinator Access programa u ime Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Asmir Dorić, profesor engleskog jezika u Behram-begovoj medresi.