Koncert za pamćenje

 

U prepunoj velikoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli u srijedu 15. marta 2023. godine izveden je ramazanski  koncert Zvao bih te Gospodaru. Ovo je prvi samostalni koncert hora i orkestra Behram-begove medrese, a pred hiljadu posjetilaca izveli su dvanaest numera. Na repertoaru su bile ilahije, kaside, sevdalinke i patriotske pjesme.  Pripreme za ovaj koncert trajale su nekoliko nekoliko mjeseci. 

Koncert je počeo sevdalinkom Šehidski rastanak, a nakon toga uslijedile su ilahije Zvao bih te Gospodaru, Ovo je moj mejdan, O zefire, Zvijezde tiho sedždu čine, i pjesme Da te nije Alija, Mojoj majci, Ali pamtim još i druge. Prigodnu ramazansku besjedu održao je muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Producent i voditelj hora je Nedžad Vehabović, a muzički aranžman i obradu potpisuje Sanela Kadrić, stručni saradnik hora naše škole. Ukupnom predramazanskom ozračju doprinijeli su ton majstor Dragan Divjak i majstor svjetla Husejn Ahmetašević, a za scenu se pobrinuo Hari Ejubović. Medijski pokrovitelj je Radio televizija Tuzlanskog kantona.