Lamija Jakubović najvolonter Behram-begove medrese

U srijedu 4.10.2023. godine najaktivnijim članovima volonterske sekcije naše škole dodijeljeni su certifikati. Svečanosti je prisustvovao direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić i uručio je certifikate.

Za najvolontera Behram-begove medrese proglašena je Lamija Jakubović, učenica trećeg razreda, drugo mjesto je zauzeo Eldin Kamenjašević, učenik trećeg razreda. Treće mjesto dijele učenice drugog razreda Esma Rahmanović i Ilma Šečić.

Direktor Hatunić je pohvalio rad volonterske sekcije i istakao da je zalaganje ovih učenika u prošlom periodu od izuzetne važnosti za našu školu i  da oni trebaju biti primjer drugim učenicima.

Ukupno dvadeset učenika je dobilo certifikate. Naime, oni su u toku prošle godine volontirali i nesebično pomagali u Zavodu za odgoj i obrazovanje osoba sa poteškoćama u razvoju u Tuzli, Specijalnoj biblioteci Behram-beg i Predškolskoj ustanovi Aladin u Tuzli. Pored ovih aktivnosti uzeli su učešće u mnogim drugim humanitarnim akcijama u gradu, ali i u drugim mjestima. Volontersku sekciju vode profesorice Mersa Šabanović Ibišević i Medina Hamzabegović.