Leila Klapić nova hafiza Behram-begove medrese

{gallery}2009190{/gallery}

U četvrtak 19.9.2019. godine u prepunoj džamiji Behram-begove medrese proučena je hafiska dova bivšoj učenici naše škole Leili Klapić. Ona je 66. hafiz kojeg je iznjedrila naša škola.

Ona je hifz položila u rekordnom vremenu, za samo sedam dana, u periodu od 17. do 23. juna 2019. godine pred Komisijom za polaganje hifza Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Muhafiz je bio hafiz Abdullah Kapo, odgajatelj u Behram-begovoj medresi, kojem je ovo drugi kandidat kojeg je izveo u zvanje hafiza Časnog Kurana.

Na svečanosti su se obratili direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić, izaslanik Reisul-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini hafiz Abdulaziz Drkić, viši asistent na FIN-u, te izaslanik muftije tuzlanskog Sead Seljubac.

Diplomu hafiza Kur’ana mladoj hafizi je uručio izaslanik Reisul-uleme hafiz Abdulaziz Drkić.

Među prisutnima su bili profesori, imami, bivše učenice, sadašnji učenici Medrese, mnogobrojna rodbina i prijatelji. Dovu je proučio muhafiz Abdullah Kapo.

Hafiza Leila Klapić je rođena 1998. godine u Tuzli. Prva je hafiza sa područja Priluka. Sada je angažirana u Medresi kao noćna odgajateljica i studira na Farmaceutskom fakultetu u Tuzli.