Misak u Al Jezeeri Balkans

Članovi redakcije Misaka su u srijedu 7.3.2018. godine boravili u Sarajevu, u edukativnoj posjeti televizijskoj kući Al Jazeera Balkans.

Melina Kamerić, zadužena za odnose sa javnošću ove TV kuće, i Almir Šećkanović, urednik programa, primili su učenike. U savremeno opremljenom studiju sa najskupljom, televizijskom opremom na Balkanu, predstavili su način funkcioniranja ove televizijske mreže, pripremu cjelodnevnog programa i način finansiranja. Almir Šećkanović je objasnio kako funkcionira priprema i realizacija vijesti iz sarajevskog studija i povezanost s ostalim centrima u svijetu.

Učenici su postavljali pitanja vezana za zapošljavanje na ovoj televizijskoj kući, pisanje kolumni na web portalu, a zanimalo ih je i filtriranje komentara na Al Jeezirinoj web stranici, kao i oprema sa kojom su se prvi put susreli.

Ova posjeta je upriličena kako bi članovi redakcije vidjeli kako funkcioniše proizvodnja i plasiranje vijesti u jednoj od njavećih televizijskih mreža na svijetu. Nekima pod njih će ova posjeta pomoći u odluci koji fakultet da izaberu za studiranje.