Na ahiret preselio Davud Zahirović, bivši član Sabora Islamske zajednice

Bivši sabornik Islamske zajednice (2010.-2014.) i jedan od najvećih vakifa Behram-begove medrese u Tuzli dr. Davud Zahirović, preselio je na ahiret jutros u Sarajevu.

Tuzlanski mediji su objavili da je preminuo od posljedica srčanog udara, te da će više informacija o dženazi i posljednjem ispraćaju doktora Zahirovića biti dostupno u toku dana.

Dr. Davud Zahirović, ljekar stomatolog i privrednik, rođen je 3.3.1959. godine u Gračanici.

U rodnom gradu završava srednju školu a Stomatološki fakultet 1985. godine u Sarajevu. Nakon završenog fakulteta, specijalizirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio i postdiplomski studij.

Od 1985. do 1989. godine radio je u Domu zdravlja Gračanica, a 1990. godine otvara privatnu stomatološku ordinaciju. Nakon ordinacije, otvara i veleprodaju lijekova i niz apoteka, a 2008. godine i fabriku lijekova “Zada”.

Bio je član Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Gračanica, te član Sabora Islamske zajednice. Također, bio je i vijećnik u OV Gračanica.

Bio je veliki dobrotvor koji je stipendirao studente. Opremio je pedijatrijsko odjeljenje u Općoj bolnici “Dr, Mustafa Beganović” Gračanica, a bio je i redovan donator u izgradnji vjerskih, obrazovnih i zdravstvenih objekata diljem Bosne i Hercegovine.