Naši učenici i profesor na umri

{gallery}2306150{/gallery}

Dana 8. Juna 2015. godine petero prvoplasiranih učenika Medrese na takmičenju iz fikha, u pratnji profesora Admira Muratovića, putovalo je u Mekku na umru, odnosno u Medinu gdje su većinu svoga vremena proveli u Poslanikovoj džamiji i obilazeći znamenitosti Presvijetle Medine. Prije povratka u Bosnu, još jednom se otputovalo u Mekku kako bi se obavila umra i u ramazanu koja, po riječima Božijeg Poslanika, ima vrijednost hadža.  

Pored naših učenika na umru je putovalo i troje učenika iz Elči Ibrahim-pašine medrese iz Travnika, u pratnji profesora Kemala Avdagića, a na istanbulskom aerodromu, spomenutoj grupi se pridružio i Semir Fočić, postdiplomac na Marmara univerzitetu, a koji je uz profesora Muratovića dao veliki doprinos u realizaciji ovoga projekta.

Pokrovitelj putovanja bila je turska organizacija Simmder – Udruženje alumnista istanbulske medrese Sancaktepe, koje je nagovijestilo da će i dalje raditi na ovom projektu. Molimo Allaha, dž.š, da ih obilato nagradi za njihov trud i spremnost da našim učenicima i profesorima priušte ovakve nezaboravne trenutke.