Naši učenici osvojili 2. i 3. mjesto na Regionalnom takmičenju „The Spelling Bee“

{gallery}2204151{/gallery}

U prostorijama Američkog kutka Tuzla, u utorak 21. aprila, je održano četvrto regionalno takmičenje “The Spelling Bee”. Učestvovala su 32 učenika iz 16 škola iz Tuzle, Lukavca, Gradačca, Srebrenika, Živinica, Zvornika, Vlasenice i Ugljevika.

Svi učesnici su pokazali izuzetno znanje engleskog jezika, a posebno ističemo plasman učenika naše škole: Melike Memić koja je osvojila treće mjesto i Mahira Numanovića, koji je osvojio drugo mjesto. Prvo mjesto je osvojio učenik Amar Jaraković iz Mješovite srednje ekonomsko-hemijske škola Lukavac.

Inače, cilj ovog takmičenja jeste da se pokaže znanje u spelovanju riječi engleskog jezike. Ranije je u našoj školi održano i školsko takmičenje Spelling Bee, a dvoje najboljih učenika su predstavljali našu školu na Regionalnom takmičenju, gdje su ostvarili visok plasman, što će omogućiti Behram-begovoj medresi da se predstavi i na Državnom takmičenju iz ove oblasti.

Ovaj vid takmičenja je vrlo popularan među učenicima osnovnih i srednjih škola u Sjedinjenim Američkim Državama, i na ovaj način učenici uče jezik, razvijaju vještine spelovanja i obogaćuju svoj vokabular.