Obilježen Dan Medrese

{gallery}0610200{/gallery}

Dan škole u Behram-begovoj medresi obilježen je 6.oktobra 2020. godine. Zbog situacije uzrokovane korona virusom nije bilo uobičajenih kulturnih dešavanja kao prethodnih godina. U prostorijama džamije naše škole učenicima se obratio direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić. On je učenicima čestitao Dan škole i u svom obraćanju se kratko osvrnuo na historijat naše škole, te je istakao važnost i nužnost isticanja nacionalnog identiteta i pripadnosti svojoj zemlji.

Na svečanoj sjednici Nastavničkog vijeća koja je održana u amfiteatru, priznanja za Dan škole uručena su profesorima Aliju Hasanoviću i Almi Buljubašić. Iz tehničkog osoblja ovogodišnje priznanje je dobio Muhamed Omerović. Svečanoj sjednici je prisustvovao i muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović. On je ovom prilikom čestitao ovogodišnjim laureatima i uputio je čestitku uposlenicima Behram-begove medrese povodom Dana škole.

Kao i svake godine i ove su proglašeni najbolji učenici u prošloj školskoj godini: Avdibašić Ahmed Ia, Dedić Muhamed Ib, Beganović Kanita Ic, Karić Nedžmija Id, Keserović Faris IIa, Mešanović Ahmed IIb, Omerbašić Zulejha IIc, Dorić Lejla IId, Umihanić Fadil IIIa, Brkić Ismail IIIb, Džafić Selma IIIc i Hodžić Dženana IIId.

Povodom Dana škole raspisan je i literarni konkurs na temu Dani su stranice zato pazite šta po njima pišete. Pobjednici ovogodišnjeg literarnog konkursa su: Amra Kurtić je osvojila prvo mjesto, Maida Mehmedćehajić je osvojila drugo mjesto, a Emina Jahić je osvojila treće mjesto.