Održano XIX kantonalno takmičenje srednjih škola iz fizike

U subotu, 06. aprila 2014. godine u Mješovitoj srednjoj školi Srebrenik u Srebreniku  održano je XIX Kantonalno takmičenje učenika srednjih škola iz fizike. Na takmičenju je učestvovalo 140 učenika iz 30 škola, u tri kategorije (oblasti). Na takmičenju našu školu su predstavljali učenici u dvije oblasti:

1. Mehanika i termodinamika: Meša Suljo i Zulić Husejin

2. Elektromagnetizam, oscilacije i talasi: Dervišević Eldar i Bešić Haris

U oblasti Mehanika i termodinamika učešće na takmičenju je uzelo 60 učenika. Učenik naše školeMeša Suljoje osvojio 2. mjesto i time se plasirao na Federalno takmičenje. U istoj oblasti Zulić Husejn je zauzeo 10. mjesto.

U oblasti Elektromagnetizam, oscilacije i talasi učešće na takmičenju je uzelo 60 učenika. Bešić Haris je osvojio 5. mjesto i također se plasirao na Federalno takmičenje. U istoj oblasti Dervišević Eldar je zauzeo 10. mjesto.

Ovaj uspjeh nas posebno raduje jer šalje poruku da i naši učenici na Kantonalnim takmičenjima mogu biti konkurenti učenicima ostalih srednjih škola, a posebno učenicima gimnazija.

Ovom prilikom pohvaljujemo organizaciju takmičenja koja je bila na visokom nivou,gdje  su i učenici i profesori izuzetno lijepo dočekani.