Prijem za prijatelje Medrese

Behram-begova medresa ovih dana obilježava trideset godina od obnove rada. U ratnom periodu kada je trebala pomoć, podrška nije izostala od velikog broja ljudi i institucija u periodu njene obnove i rada. Tim povodom u Behram-begovoj medresi upriličen je prijem za ranije predsjednike Tuzlanskog kantona, premijere i ministre obrazovanja u Vladi Tuzlanskog kantona, te gradonačelnike Tuzle. Prijemu je prisustvovao i reis-ul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović, direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić i muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Uz mnogobrojne zvanice prijemu je prisustvovao i ratni gradonačelnik Tuzle Selim Bešlagić i trenutni premijer Vlade Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić.

U znak zahvalnosti za doprinos njenoj obnovi i radu, gostima su uručene zahvalnice i primjerci Monografije Behram-begove medrese.

Nastava u Behram-begovoj medresi je počela 6.10.1993. godine. Danas, trideset godina nakon početka njene obnove Behram-begova medresa je savremena odgojno-obrazovna ustavno sa razvijenom infrastrukturom i programima koji se kontinuirano unapređuju.