Program povodom Dana nezavisnosti BiH

U četvrtak 2. marta tekuće godine u fiskulturnoj sali Medrese učenici sekcije Naša Bosna su priredili program povodom Dana nezavisnosti BiH. Programu su pored učenika i učenica prisustvovali i profesori Medrese.

Program je bio kvalitetan i sadržajan te je privukao pažnju učenika i učenica. Sastojao se od recitala, kratkog video odlomka o referendumu, pjesama posvećenih Bosni i Hercegovini i sevdalinki. Posebno je emotivan bio dramski prikaz ratne situacije u kojoj život gube otac i sin, što je mnoge učenike i učenice podsjetilo na gubitak svojih očeva ili drugih članova porodice.

Poseban dio programa je predviđen za obraćanje komandanta 5. Korpusa Armije Bosne i Hercegovine generala Atifa Dudakovića koji je učenicima prenio nekoliko poruka iz svog ratnog i životnog iskustva.

Ovakvi i slični programi su važan korak obrazovnih institucija u razvijanju patriotizma kod učenika, njegovanju uspomena na važne događaje i historijske ličnosti, kako bi se učenici identificirali s domovinom Bosnom i Hercegovinom.

Program je pripremljen pod mentorstvom profesorice geografije Merse Šabanović Ibišević i odgajateljice Amene Omerović.

Galeriju fotografija možete pogledati ovdje.