Proučena hafiska dova Esmi Aličić

U Kuvajtskoj džamiji u Matuzićima u nedjelju 6.11.2022. godine proučena je hafiska dova Esmi Aličić. Muhaffiz joj je bio Abdullah Kapo, odgajatelj u Behram-begovoj medresi.

Hafiskoj dovi su prisustvovali izaslanik reisul-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini hafiz Senaid-ef. Zajimović, muftija zenički hafiz Mevludin-ef. Dizdarević , muftija Islamske zajednice Bošnjaka u Australiji Jasmin-ef.Bekrić, nekadašnji muftija banjalučki Edhem-ef. Čamdžić, direktor Fondacije Hifz Časnog Kur’ana Džemal Muslihu, hafizi, imami, rodbina,profesorice i prijatelji.

Izaslanik reisul-uleme Senaid Zajimović uručio je diplomu Kur’ana Časnog mladoj hafizi Esmi Aličić.

Hafiza Esma Aličić je kćerka Selvira i Šemse, rođena 25.8.2002. godine u Tešnju. Osnovnu školu je završila u Matuzićima 2017. godine kao učenik generacije. Iste godine upisuje Behram-begovu medresu u Tuzli i počinje učiti hifz pred muhaffizom Abdullahom Kapom. U Medresi se istakla kao član školskog lista Misak. Bila je lektor, a kasnije i zamjenik urednika. Medresu završava 2021. godine kao odlična učenica. Studira na Politehničkom fakultetu Univerziteta u Zenici, odsjek Softversko inženjerstvo. Posljednje stranice Kur’ana naučila je napamet 23.avgusta, a hifz je polagala pred Komisijom Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u periodu od 5. do 19. oktobra ove godine.

Prva je hafiza u Matuzićima.