Šampioni sportskih susreta

U periodu od 14-16.10.2022. godine održani su XXII sportski susreti srednjoškolskih obrazovnih ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Takmičilo se u nekoliko disciplina: u košarci, futsalu, atletici, bacanju kugle, skoku udalj, stonom tenisu i šahu.

Behram-begova medresa je ponovo osvojila prvo mjesto i zadržala pobjednički bajrak u našoj školi.

Naši sportisti su zauzeli prva mjesta na takmičenjima u košarci, futsalu, atletici i stonom tenisu. Naš šahista je osvojio četvrto mjesto. Na takmičenju u atletici briljirao je Bakir Baković koji je osvoji prvo mjesto u trčanju na 100 metara, u trčanju na 200 metara i štafeti 4×100 metara.

Sa osvojenih 127 bodova Behram-begova medresa ubjedljiv je pobjednik ovih susreta. Drugo mjesto zauzela je Karađoz-begova medresa iz Mostara sa osvojenih 77,5 bodova i treće mjesto zauzela je Elči Ibrahim-pašina medresa iz Travnika sa osvojenih 70,8 bodova.

Na sportskim susretima učestvovalo je osam medresa i jedna gimnazija: Gazi Husrev-begova medresa iz Sarajeva, Karađoz-begova medresa iz Mostara, Elči Ibrahim-pašina medresa iz Travnika, Medresa Reis Džemaludin-ef.Čaušević iz Cazina, Medresa Osman-ef.Redžović iz Velikog Čajnog, Medresa Mehmed Fatih iz Podgorice, Medresa Reis Ibrahim-ef. Maglajlić iz Banje Luke, Behram-begova medresa iz Tuzle i Prva bošnjačka gimnazija iz Sarajeva.

Za najuspješnijeg takmičara proglašen je naš atletičar Bakir Baković.