Svečano obilježen Dan Behram-begove medrese

U četvrtak 6.10.2022. godine obilježen je dan Behram-begove medrese. Na taj datum daleke 1993. godine je zvonilo prvo školsko zvono za nastavu u novom periodu rada škole i taj datum se danas  obilježava kao njen dan.

Tim povodom, izveden je program za sve učenike i profesore i danas je bilo praznično raspoloženje u školi. Program su izveli učenici iz horske, recitatorske i dramske sekcije, a svoj doprinos njegovom svečarskom karakteru dao je i orkestar škole. Program se sastojao od izvođenja pjesama, ilahija, kasida, recitacija i dramskog prikaza o Behram-begu.

Svoje besjede su održali direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić i muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Na svečanosti su dodijeljena priznanja profesorima i radnicima za doprinos u radu Medrese. Tako su najviša priznanja dobili profesori Edina Đedović i Edin Brigić, kao i dugogodišnja radnica u računovodstvu Naza Salkić i radnica u kuhinji Asija Delić. 

Proglašena su i najbolja odjeljenja u učenju u školskoj 2021/22. godini. Prvo mjesto je zauzeo Id, drugo IIIc, a treće mjesto Ic. Odjeljenje s najmanje izostanaka bilo je Id. Proglašeni su i najbolji učenici u prošloj školskoj godini: Selver Sarajlić Ia, Muhamed Numanović Ib, Lejla Baturić Ic, Medina Hatunić Id, Husein Jašić IIa, Alem Islamović IIb, Merjem Džebić IIc, Ajla Ravkić IId, Ahmed Avdibašić IIIa, Muhamed Dedić IIIb, Sumeja Muhamedbegović IIIc, Tahira Zukić IIId. Najboljim čitaocem proglašena je Belma Šišić IIId. Sportistom godine za  prošlu školsku godinu proglašen je Bakir Baković  IIIb. Najljepšim učionicama su proglašene učionica IId  i IIa.

Povodom Dana škole raspisan je i literarni konkurs na temu Vakuf Behram-bega, svjetionik kroz stoljeća. Prvo mjesto osvojila je Medina Hatunić IId, drugo Azur Čeliković, Iva, i treće mjesto osvojila je Melika Šestan Ic.