Svečanom akademijom ispraćena 347. generacija maturanata Behram-begove medrese

U punoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli u subotu 27.05.2023. godine održana je svečana akademija 347.generacije maturanata Behram-begove medrese. Svečanosti su osim porodice i prijatelja maturanata, prisustvovali i obratili se reis-ul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović, muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić, ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović i gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić.

Ovu generaciju Behram-begove medrese završava 58 učenica i 58 učenika. Maturantima u muškim odjeljenjima razrednici su bili hafiz Amir Hodžić, Fadil Alić i odgajatelj hafiz Nedžad Vehabović. Maturantice su vodile razrednice Alma Buljubašić i Jasmina Rahmanović. Odgajateljice su bile hafiza Zubejda Gobeljić i Amina Mujić. Učenica generacije je Mirha Čikarić, a učenik generacije je Muhamed Dedić.

Maturanti su sa horom i orkestrom Behram-begove medrese izveli bogat program koji se sastojao od učenja Kur`ana, izvođenja ilahija i kasida, recitala, a izvršena je i posljednji put prozivka od njihovih razrednih starješina.