Svečanom akademijom ispraćeni maturanti 343. generacije

Svečanom maturskom akademijom, koja je održana u subotu 20. aprila 2019. godine, školovanje u Behram-begovoj medresi završila je 343. generacija maturanata.

Ovu generaciju maturanata u muškim odjeljenjima vodili su razrednici hfz. Amir Hodžić i profesor Fadil Alić, te odgajatelj Nedžad Vehabović. Maturantice su vodili razrednici profesorica Alma Buljubašić, hafiz Edin Dedić, te odgajateljica Amina Mujić. Svečani dio programa su izveli učenici i učenice naše škole.

Gostima i roditeljima su se obratili izaslanik reisul-uleme muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić i pomoćnik ministra za obrazovanje i nauku Tuzlanskog kantona Fikret Vrtagić. Direktor Hatunić je, između ostalog, rekao: “Još jedna generacija ove škole izlazi iz školskih klupa i obaveza, krećući se prema životnim putevima koji su duži, širi i kompleksniji od bilo kakvog obrazovanja i naučnih teorija koje se izučavaju. Nadamo se da su postigli dovoljno moralnih i ljudskih vrlina, znanja i radnih navika da budu dostojni reprezenti svoje škole, naroda i domovine ondje gdje se budu nalazili i djelovali”.

Ova generacija broji 69 učenika i 73 učenice, a među njima su i dva hafiza i četiri hafize.