Svečanom akademijom ispraćeni maturanti 346. generacije Behram-begove medrese

U prepunoj sali Bosanskog kulturnog centra u petak 27.5.2022. godine održana je svečana akademija maturanata 346. generacije Behram-begove medrese.

Bogat kulturni program se sastojao od učenja Kur’ana, ilahija, kasida, recitala i posljednje prozivke maturanata od njihovih razrednih starješina.

Svečanosti su prisustvovali muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić, ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović, rukovodilac Odjela za visoko obrazovanje Rijaseta islamske zajednice Ekrem Tuucaković, mnogi prijatelji naše škole, roditelji i predstavnici raznih ustanova.

Ovogodišnja generacija broji 60 učenika i 60 učenica. Maturantima u muškim odjeljenjima su razrednici bili hafiz Asmir Imamović i Dino Ćorović, a odgajatelj Abdullah Kapo. Maturantice su vodile razrednice Merzija Kasumović i Mejra Numanović, a odgajateljice su bile Edina Đedović i Mersa Šabanović-Ibišević.

Ovo generacija je iznjedrila veliki broj učenika koji su na raznim takmičenjima na najbolji način predstavili svoju školu. Također je dala i hafiza Muhameda Čiraka i hafizu Zulejhu Omerbašić.

Učenik generacije je Amsal Avdihodžić, a učenica generacije je Lejla Dorić.