Učenici i profesori Mješovite srednje škole Maglaj posjetili Medresu

Učenici i profesori Mješovite srednje škole Maglaj izrazili su želju da posjete Behram-begovu medresu u Tuzli i da se na taj način bliže upoznaju sa učenicima Medrese, nastavnim procesom, internatskim uslovima boravka kao i drugim specifičnostima Medrese.

Do takve posjete je došlo u srijedu 18. maja. Medresu je posjetilo 5 profesora ove srednjoškolske ustanove i 24 učenika. Na prijemu kod direktora su dobili informacije o historijskom razvoju Medrese, njenom reaktiviranju i današnjoj poziciji i statusu. Nakon prijema, sa pedagogom škole su obišli kompleks te se bliže upoznali sa prostornim mogućnostima koje nudi Medresa svojim učenicima. Potom su, zajedno s predmetnim profesorima Medrese, prisustvovali časovima, na kojima su imali priliku doživiti izvođenje nastavnog procesa u Medresi, te komparirati nastavne sadržaje ovih dviju ustanova. 

Ovo je početak saradnje s ovom srednjoškolskom ustanovom, koja u budućnosti nudi mnogo prilika za razmjenu iskustva u odgojno-obrazovnom procesu i jedan vid permanetnog obrazovanja profesora i učenika.