Zahvalnost medžlisima za stalnu podršku

U periodu 15-18. septembra direktor Behram- begove medrese Ahmed Hatunić i njegovi saradnici posjetili su nekoliko medžlisa Islamske zajednice u BiH s područja Muftijstva tuzlanskog.

U ponedjeljak 15. septembra posjetili su MIZ Živinice, u utorak MIZ Tuzla, u srijedu MIZ Brčko, a u četvrtak MIZ Gračanica. U sjedištima ovih medžlisa susreli su se s njihovim glavnim imamima, predsjednicima i najbližim saradnicima.

medresa miz1

Tokom ovih posjeta, razgovaralo se o dosadašnjoj saradnji medžlisa i Medrese, o uspjesima i poteškoćama koje su pratile rad Medrese i medžlisa u prethodnoj godini, ali i budućim zajedničkim projektima. Poseban akcenat je stavljen na akciju Kurban za Medresu, koju provodi Muftijstvo tuzlansko, a koja je izuzetno značajna za Medresu, kao i džematlije koji na ovaj način uspješno ispune svoju dužnost klanja kurbana. Tema razgovora je bila i promocija Behram-begove medrese u mektebima na područjima posjećenih medžlisa.

Svakako, bila je ovo prilika da se domaćinima izrekne zahvalnost za podršku koju medžlisi i muslimani s područja Muftijstva tuzlanskog stalno pružaju Mederesi još od obnavljanja njenog rada. 

medresa miz2