Obilježen Dan Behram-begove medrese

Svečanim programom u utorak 9.10.2018. godine obilježen je 6.oktobar, Dan Behram-begove medrese u Tuzli.

Svečani program su izveli učenici i učenice naše škole, a proglašena su odjeljenja koja su u prošloj školskoj godini ostvarila najbolji uspjeh, kao i učenici koji su bili najbolji u svojim odjeljenjima.

Najbolja odjeljenja su: IIId sa prosječnom ocjenom 4,54, IIIa sa prosječnom ocjenom 4,47 i treće mjesto osvojilo je odjeljenje Ic sa prosječnom ocjenom 4,35. Odjeljenje sa najmanje izostanaka u toku školske godine je IId.

Najboljim učenicima u prošloj školskoj godini su proglašeni: Fadil Umihanić Ia, Ismail Brkić Ib, Halima Baturić Ic, Lejla Sinanović Id, Dino Selimović IIa, Muhidin Smajlović IIb, Enida Fatić IIc, Džehva Dervišević IId, Maid Aščić IIIa, Tarik Britvarević IIIb, Amina Abadžić IIIc, Lejla Begunić IIId.

Najaktivniji čitalac u prošloj školskoj godini je Amela Zulić učenica IIId odjeljenja, a za najboljeg sportistu je proglašen Hajrudin Vejzović učenik iz IIIb odjeljenja.

Također su proglašeni pobjednici literarnog konkursa koji je objavila Medresa : Amel Tokalić učenik III b razreda, drugo mjesto dijele Abdurahman Siočić učenik IVa razreda i Harun Bečić učenik IIa odjeljenja, treće mjesto je zauzela Zejneb Halilović učenica Ic odjeljenja.

Priznanja su ove godine primili profesori Mensur Husić i Samir Spahić , te Hajrudin Dedić, domar u našoj školi.

Direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić uputio je čestitku svim učenicima i profesorima za ostvarene rezultate u prošloj godini, a posebne čestitke je uputio ovogodišnjim dobitnicima priznanja. Istakao je da se samo radom i zalaganjem mogu postići rezultati, a da se trud i rad isplate.

danskole 181